Digitalizáció az építőiparban

Ezen a héten Csúsz István a vendégünk, az INETON Kft. Üzletfejlesztési igazgatója. István építészmérnökként végzett a BME-n, de már a diploma megszerzése előtt dolgozott a Prezinél, illetve vendégelőadóként is részt vett az egyetemi életben. 2017-ben indította társaival a Brick+Data Kft-t, amely BIM konzultációt és informatikai üzletfejlesztési szolgáltatásokat nyújt építész irodáknak, majd 2019-ben a Műegyetem csapatát segítette a nemzetközi Solar Decathlon Europe megmérettetésen.

2021-től dolgozik az INETON-nál, amely éppen ezekben az években jelentős átalakuláson esett át, ugyanis már javában folyt az alsónémedi beton építőelem előregyártó üzem építése. Az új üzembe szánt automatizált gépsorok tervezési háttereként a budapesti központban létrehoztak egy BIM alapú tervező és gyártáselőkészítő csoportot is, így biztosítva a teljesen digitalizált gyártástechnológia alapjait. A 2023 áprilisban ünnepélyes megnyitóval átadott üzemmel és technológiával az INETON célja nem kevesebb, mint a digitalizáció elősegítése a teljes hazai építőiparban.

Kapcsolódó IpariExpo cégprofil

INETON Kft.

Az INETON Kft. világszínvonalú betonelemgyártó üzemet létesített Közép-Magyarországon. Itt automatizált gépsorokon folyik a betonacél feldolgozása, valamint a vasbeton födém- és falelemek gyártása. Emellett az INETON Kft. budapesti központjában létrehoztak egy, a működtetéshez alapvetően szükséges digitális tervező és gyártáselőkészítő csoportot is. A teljes értéklánc nyomon követése BIM technológiával történik a tervezéstől, a gyártáson keresztül az összeszerelésig.

Előző epizódok

Iparban is jön ügyfél az internetről / Kiss-Simon Máté & Jogg Balázs (Ipari Marketing) / Ipari Expo Podcast #6

Garázsból a legnagyobb borászatokba / Hunya Péter (Duna Steel Tech) / Ipari Expo Podcast #5