Hajómérnökként piacra lépni

Ezen a héten Sümegi Tamás és Trombitás Arnold a vendégünk, a Loa Watercraft Solutions-től. Mindketten a Műegyetemen tanultak hajótervező mérnöknek, a diploma megszerzése után pedig több itthoni és külföldi tervezőiroda illetve műhely működési struktúrájával, tervezési módszerével ismerkedett meg beosztott vagy altervezőként. Például 2017-től szorosan együtt dolgoznak a SWIMBUS International Kft-vel, kétéltű busz prototípusának gyártás előkészítése kapcsán.

A saját iroda alapítása azonban mindig cél volt, ezért 2020-ban Tamás aláírási jogosultságot szerzett, illetve egy tervező szoftverre is beruháztak, így elindulhatott a LOA Watercraft Solutions. Azt a célt tűzték ki, hogy új szemléletet hoznak a hajótervező mérnök világba, a jól működő munkamódszereket átveszik, a kevésbé megfelelőeket tovább fejlesztik, a rossz megoldásokat elhagyják. Ma már négy fős a csapat, hazai és külföldi megrendelőket egyaránt kiszolgálnak, így az édesvizek mellett tengeri feladatokban elmélyedhetnek.

 

play
video

Kapcsolódó IpariExpo cégprofil

Loa Watercraft Solutions

A Loa Watercraft Solutions egy dinamikusan fejlődő mérnöki tervezőiroda, amely a vízen működő járművek és szerkezetek tervezésére és fejlesztésére specializálódott. Történetük 2017 szeptemberében kezdődött, amikor szorosabb együttműködést kezdtek a SWIMBUS International Kft.-vel, a kétéltű busz prototípusának gyártásának előkészítése céljából.

Előző epizódok

Digitalizáció az építőiparban / Csúsz István (Ineton) / Ipari Expo Podcast #7

Iparban is jön ügyfél az internetről / Kiss-Simon Máté & Jogg Balázs (Ipari Marketing) / Ipari Expo Podcast #6